Baza de tratament
Curele cu apă sărată au numeroase beneficii pentru sănătate, ele având capacitatea de a trata foarte multe afecțiuni. Ele sunt recomandate persoanelor care suferă de reumatism, scolioză, probleme dermatologice, probleme respiratorii, boli ginecologice sau celor care vor să se recupereze după ce au trecut printr-o intervenție chirurgicală. Hotel-Baza de Tratament Ariesul Turda pune la dispozitia clientilor sai un bazin acoperit cu apa sarata naturala, provenita din Lacul Tarzan, incalzita la temperatura de 37 grade si strandul Bai Sarate care apartine de unitate si se afla la cateva minute de hotel.Strandul are 3 bazine cu apa sarata,loc de joaca pentru copii si trambulina. De asemenea pentru persoanele care au contraindicatii la bazin ,Hotel –baza de Tratament Ariesul pune la dispozitia acestora vana cu apa sarata care se poate regla cum doriti si vana cu plante pentru cei cu probleme cardiace.
Apa sarata este cunoscuta si pentru prevenirea si tratarea bolilor respiratorii precum rino-faringite sinuzite, viroze, rinite alergice, astm bronşic, bronşită cronică sau fibroză pulmonară.
Are de asemenea efect antiinflamator şi regenerant la nivelul sistemului locomotor fiind diminuate durerile, creşte mobilitatea articulara şi flexibilitatea musculară.
Cantităţile crescute de sare şi de substanţe organice fac din apa sărată un tratament natural pentru reechilibrarea hormonală feminină şi tratarea infertilităţii.
In cadrul bazei de tratament se efectueaza impachetari sau aplicatii locale cu namol .Aceasta forma de terapie este folosita deoarece activeaza circulatia,avand efect foarte important in tratarea paresteziilor.Namolurile sunt de asemenea foarte utile in tratamentul afectiunilor posttraumatice si reumatice cronice.
O alta procedura efectuata in baza noastra de tratament este terapia cu laser(laserterapia).Este o procedura non-invaziva fiind apreciata de pacienti in special de cei care evita administrarea de medicamente.Efectul acesteia este de alinare sau chiar reducerea completa a durerii pentru pacientii care doresc fara utilizarea de interventii chirurgicale sau medicamente.Se foloseste pentru o gama larga de afectiuni medicale inclusiv afectiuni musculo-scheletice,afectiuni reumatismale,afectiuni post-traumatice,neurologice,digestive,orl si stomatologice,afectiuni dermatologice,afectiuni cardiovasculare,afectiuni urogenitale,precum si alte indicatii.
Terapia cu ultrasunete este o alta procedura benefica in tratarea reumatismului degenerativ,inflamator cronic,in cazul fracturilor recente,contuzii,entorse,luxatii,hematoane,nevralgii si nevrite.
Electroterapia, prin diversele sale forme de aplicaţie este utilă în :bolile reumatismale cronice, inflamatorii sau degenerative ,bolile nervilor periferici , leziuni de neuron motor central ,procedurile electrice adaptate sunt foarte utile ca terapie asociată în tratamentul complicaţiilor unor boli cronice ale aparatelor şi sistemelor: cardiovascular, respirator, digestiv, urinar . In aceste condiţii, procedurile electrice sunt utile atât în tratamentul de bază al acestor suferinţe, cât şi atunci când aceste suferinţe însoţesc alte afectări ale aparatului locomotor indicate recuperării fizical-kinetice.
Baile galvanice reprezinta cea mai simpla forma de terapie bazata pe curent electric, dar si cea mai veche. Datorita efectului local activator al circulatiei sanguine, cu efect vasodilatator, dar si datorita efectului antialgic baile galvanice isi gasesc o larga intrebuintare, in special in tratarea bolilor reumatismale, dar si a tulburarilor de circulatie periferica .Indicatiile galvanoterapiei sunt multiple:afectiuni ale sistemului nervos,afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni ale aparatului cardiovascular,afectiuni dermatologice.
Sub actiunea campului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparatie in cicatrizarea plagilor, calusarea fracturilor, vindecarea necrozelor si ranilor, indiferent de etiologie.Afectiuni articulare ,Afectiuni neuro-psihice , Afectiuni cardio-vasculare, Afectiuni digestive. Efecte bune in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica.
Prin kinetoterapie se pot trata o gama larga de afectiuni, dar este recomandata si persoanelor sanatoase pentru imbunatatirea conditiei fizice, a tonusului si fortei musculare.Kinetoterapia sau “gimnastica medicala”, considerata a fi una din etapele cele mai importante de recuperare medicala, urmareste sa creasca forta si rezistenta musculara, dar si mobilitatea articulara prin exercitii fizice specifice.Kinetoterapia urmareste:corectarea posturii si a aliniamentului corpului ,cresterea fortei musculare ,cresterea rezistentei musculare,cresterea mobilitatii articulare,coordonarea, controlul si echilibrul,antrenarea la effort,reeducarea respiratori,reeducarea sensibilitatii ,relaxarea . Prin aceasta tehnica se obtine intinderea muschilor pe toata lungimea lor, avand ca rezultat relaxarea, crestera elasticitatii, flexibilitatii si amplitudinii in miscare.
Masajul reprezinta, alaturi de gimnastica medicala, un mijloc de baza, specific al kinetoterapiei, putand fi considerat indispensabil din punct de vedere al aplicarii unui tratament eficient.
Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala, fiind unul dintre cele mai eficiente tratamente in cazul multor afectiuni.Beneficiile masajului terapeutic :stimuleaza circulatia sangelui, efect antialgic,stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular,in functie de manevre poate fi: decontracturant, tonifiant, miorelaxant etc,imbunatateste metabolismul local.
Indicatiile masajului terapeutic :coxartroza,spondiloza,gonartroza,contracturi musculare,cifoza,intinderi musculare,dureri articulare,dureri de spate,afectiuni ortopedico-traumatice ,afectiuni neurologice,afectiuni reumatismale,afectiuni cardio-vasculare,afectiuni respiratorii,afectiuni digestive, metabolice si endocrine.